Nieuw Lotbroek is zwerfvuil en puindumpingen zat

Print

Donderdag werd er een lading puin bij de Koumenvijvers gedumpt. Afbeelding: Buurtpreventie Nieuw Lotbroek

Hoensbroek - Stichting Buurtbeheer Nieuw Lotbroek heeft bij de gemeente Heerlen aan de bel getrokken over het zwerfafval en puindumpingen rondom de Koumenvijvers in Hoensbroek. Volgens de stichting zullen zullen boa's vaker toezicht houden en ook de buurtpreventie zelf gaat surveilleren.

Volgens een woordvoerster van Buurtpreventie Nieuw Lotbroek (een werkgroep van het Buurtbeheer) is het afvalprobleem bij de vijvers van alle tijden, maar loopt het de laatste weken de spuigaten uit. "En daarbij gaat het niet alleen om gewoon zwerfvuil, maar ook om zware afvaldumpingen. Afgelopen donderdagavond werden we door iemand die de hond uitliet attent gemaakt op een grote dumping. Het lijkt erop dat iemand aan het verbouwen is en zijn puin niet naar het milieupark heeft willen brengen."

Buurtpreventie Nieuw Lotbroek heeft meldingen gedaan bij de gemeente en politie. "Die hebben toegezegd dat er vaker toezicht wordt gehouden door boa's, die de hangjongeren die er zitten ook aan zullen spreken", aldus de woordvoerster. "En met de buurtpreventie lopen we ook geregeld een rondje door het park. We hebben wel geen bevoegdheid om tegen afvaldumping op te treden, we kunnen wel iemand op heterdaad betrappen en getuige zijn." 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →