Fortuna trekt El Messaoudi aan

Print
Fortuna trekt El Messaoudi aan

Afbeelding: Fortuna Sittard/Ivo Delahaije

Ahmed El Messaoudi speelt komend seizoen in het geel-groen van Fortuna Sittard.

De centrale verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, wordt voor één jaar gehuurd van het Belgische KV Mechelen, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de hoogste divisie.

Tongerlo
De 22-jarige El Messaoudi doorliep de jeugdopleiding van FC Brussels in zijn geboorteplaats. Daar werd hij opgepikt door Lierse SK, waarvoor hij in december 2013 debuteerde, uitgerekend tegen KV Mechelen. Tussendoor speelde hij nog voor Standaard Luik.

Interlands
El Messaoudi speelde zes wedstrijden voor Belgische vertegenwoordigende elftallen (onder 19 en onder 21). Ook staat achter zijn naam één oefeninterland voor Marokko. Tegen Uruguay viel hij in 2015 een klein half uur voor tijd in. In de 89 wedstrijden die hij in België op het hoogste niveau speelde, kwam hij één keer tot scoren.

Ambtieus
"Achmed is een fysiek sterke verdedigende middenvelder met meer dan honderd wedstrijden ervaring in de hoogste Belgische divisie. Maar hij is niet alleen sterk en ervaren, hij kan ook goed meevoetballen, is jong, leergierig en enorm ambitieus", zegt technisch directeur Mustafa Aztopal.

Vervolgstap
El Messaoudi ziet de eredivisie als een goede vervolgstap in zijn carrière. "Fortuna is voor mij een goede club om me verder te ontwikkelen als speler. Ik heb de eredivisie altijd al een interessante competitie gevonden vanwege de manier van voetballen."