Limburgse theaterprijs voor voorstelling over dementie

Print
Limburgse theaterprijs voor voorstelling over dementie

Negen Muulkes zijn er vrijdagavond uitgereikt in het Munttheater in Weert. Afbeelding: Toneelhuis LFA

Theaterschool Westelijke Mijnstreek heeft de Limburgse theaterprijs het Muulke ontvangen voor meest bijzondere voorstelling van afgelopen seizoen 'Ik stop mijn hoofd in de diepvries, dan blijft het langer goed'. De prijzen zijn vrijdagavond uitgereikt in het Munttheater in Weert.

Daarmee krijgt het afscheid van artistiek leider Donny Jeurissen (26) in Sittard extra glans. Ik stop mijn hoofd in de diepvries, dan blijft het langer goed gaat over dementie: de draad kwijtraken in je geheugen en gelijktijdig proberen herinneringen die daarin opgeslagen liggen zo lang mogelijk te koesteren.

Negen Muulkes
Jaarlijks reikt koepelorganisatie voor amateurtoneel Toneelhuis LFA prijzen uit aan amateurtoneelgezelschappen. In totaal werden gisteren in het Munttheater in Weert door negen Muulkes - kusjes - uitgedeeld. Zo won jeugdtoneel Flink! de prijs voor meest bijzondere initiatief met hun voorstelling Flink! on tour. Het gezelschap uit Horst aan de Maas kiest ieder jaar voor een andere speellocatie, dit jaar De Baersdonck in Grubbenvorst.

Het Muulke voor meest opvallende jeugdvoorstelling ging naar Kiek in Kerkrade met de voorstelling Moeders. Xavier de Bruijn uit Born won de prijs voor meest opvallende man in een grote rol. Hij vertolkte bij het Buchtens Wauweltheater Blitz de rol van Harry in D‘rin D’roet, een dialectbewerking van Boeing Boeing. Bij de vrouwen ging deze prijs naar Jacqueline Dieters van Kiekes Wead uit Landgraaf voor haar rollen van Franka en Frieda in Wae is hei vurruk?

De prijzen voor meest opvallende man en vrouw in een kleine rol gingen naar Theo Kuijpers (Koen in Trammelant op ein toasje kaviaar door Mariposa uit Grubbenvorst) en Sonja Bouten (de heer Arendonk in De Stok door Applaus uit Thorn).

Matigheid en Genoegen uit Gennep sleepte met De Miserabelen het Muulke voor meest opvallende vormgeving in de wacht.

Geerte Schmitz uit Beegden ten slotte won de Schaduwprijs voor de persoon die zich achter de schermen het meest voor het Limburgse amateurtoneel heeft ingezet.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →