Eindexamens VMBO Maastricht afgekeurd; 354 leerlingen de dupe

Print
Eindexamens VMBO Maastricht afgekeurd; 354 leerlingen de dupe

Afbeelding: ANP Xtra

De Onderwijsinspectie heeft 354 examens van het VMBO Maastricht afgekeurd. Bij zo goed als alle leerlingen ontbraken delen van het schoolexamen.

De ontdekte fouten betekenen dat de 354 leerlingen opnieuw de examenweek ingaan. De scholieren die inmiddels al herexamen hebben gedaan, gaan voor de derde keer de examenstress beleven.

Plan van aanpak
In een mail die VMBO Maastricht heeft gestuurd geeft de school aan dat zij 'met man en macht aan een individueel plan van aanpak werken voor elke leerling'. Dat betekent in ieder geval dat de leerlingen niet alle vakken hoeven over te doen, maar alleen waar nodig. 

Missende onderdelen moeten evenwel onverbiddelijk alsnog worden gemaakt. De schoolleiding sluit niet uit dat ook examens compleet moeten worden overgedaan. 

In het MECC krijgen vrijdagavond vanaf acht uur alle leerlingen en hun ouders de gelegenheid om naar de uitleg van de schoolleiding te luisteren. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →