Rechtszaak MH17 wordt gehouden op Schiphol

Print
Rechtszaak MH17 wordt gehouden op Schiphol

Een deel van de BUK-raket waarmee MH17 werd neergehaald, op een persconferentie van het onderzoeksteam vorige week. Afbeelding: AD/REUTERS

De rechtszaak over de vliegramp met MH17 wordt in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol gehouden. De Haagse rechtbank behandelt de zaak.

Bij grote of gevoelige zaken wordt vaker uitgeweken naar beveiligde locaties, zoals die op Schiphol.

Binnen 5 jaar voor de rechter
Wanneer de zaak plaatsvindt, is nog niet duidelijk. Fred Westerbeke, hoofdofficier bij het Landelijk Parket en onderzoeksleider van het Joint Investigation Team (JIT), liet onlangs weten dat hij verwacht dat de personen achter het neerhalen van vlucht MH17 "binnen vijf jaar" voor de rechter zullen staan.

Rusland verantwoordelijk gehouden
Het vliegtuig van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 boven Oost-Oekraïne uit de lucht geschoten door een Buk-raket, een wapen van Russische makelij. Alle 298 inzittenden kwamen om. Onder hen waren 196 Nederlanders, elf van hen kwamen uit Limburg.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →