Justitie eist vier jaar cel wegens Poging tot doodslag in Blerick

Print
Justitie eist vier jaar cel wegens Poging tot doodslag in Blerick

Onderzoek door de politie op de plek van de steekpartij in Blerick in december 2017. Afbeelding: David Dunnaway

Venlo - Voor de rechtbank in Maastricht is vier jaar celstraf geëist tegen de 55-jarige Mustafa K. uit Blerick wegens een poging tot doodslag.

De man heeft volgens officier van justitie Sandra Kierkels op 17 december 2017 in een Turks eetcafé aan de Alberdingk Thijmstraat in Blerick een 35-jarige Venlonaar met een mes, priem of schroevendraaier neergestoken.

In het ziekenhuis kon zijn leven ternauwernood worden gered.

Lees ook: Venlonaar (55) opgepakt voor steekpartij na ruzie Blerick

Ruzie
De twee hebben op die dag rond een uur ’s nachts in de horecazaak ruzie gekregen. Daar zou het vermeende slachtoffer verdachte Mustafa K. met een bierfles op het hoofd hebben geslagen, waarna de vlam in de pan sloeg en K. zijn rivaal neerstak. 

Duw
De verdachte ontkent. Hij bezweert dat hij zijn rivaal na de klap op zijn hoofd in het café slechts één duw heeft gegeven. De man zou daarna op de grond zijn gevallen en wellicht gewond zijn geraakt doordat hij in de restanten van de kapotte fles viel.

Buiten zou niets meer zijn gebeurd. 

Onduidelijk
Advocaat Marcel Heuvelmans vroeg de rechters zijn cliënt vrij te spreken. Volgens hem is te veel onduidelijk over de gang van zaken op 17 december. Het slachtoffer heeft in de visie van de raadsman te wisselend over de toedracht verklaard. 

De rechtbank doet op vrijdag 6 juli uitspraak. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →