Corio League Heerlen viert 25-jarig jubileum

Print
Corio League Heerlen viert 25-jarig jubileum

De eerste Corio League vergadering in 1994. Afbeelding: archief Corio League

Heerlen - Ondernemerssociëteit Corio League viert aanstaande zondag haar 25-jarig jubileum. Met een reünie, waar alle oud-leden en huidige leden met hun partners voor genodigd zijn, wordt het heuglijke feit gevierd.

De Corio League startte in 1994 in de Spiegelzaal van het voormalige Hotel Max aan het Wilhelminaplein. Daar werden de eerste bijeenkomsten gehouden. “Doelstelling was om de ondernemers, die verspreid over de Heerlense horeca op vrijdagmiddag hun natje en droogje nuttigden, samen te brengen om daarmee het contact onderling te versterken”, weet medeoprichter en allereerste voorzitter Wiel Kousen. Die vrijdagmiddagen werden al snel uitgebreid met ontbijtsessies en sprekersmiddagen waar topondernemers uit het hele land hun verhaal deelden. Tevens organiseerden ze gezamenlijke kookavonden, waaronder het jaarlijkse La Grande Corio Bouffe. Op het hoogtepunt telde de ondernemerssociëteit 480 leden.

In 2010 verkaste de Corio League naar de tweede verdieping van voormalige Oppidom waar ze wederom hun eigen ruimte ter beschikking kregen. In 2012 vertrokken ze daar weer en sindsdien heeft de Corio League geen vaste stek meer, maar komen ze  zes keer per jaar bijeen op verschillende locaties.  

Aanstaande zondag is de reünie waarbij wordt teruggeblikt op de afgelopen 25 jaar. Plaats van handeling is de Auberge Rousche, waar de huidige voorzitter Frans Aarts om 14.00 uur het feest opent.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →