Voormalig VVV-speler Musa leidt Nigeria langs IJsland op WK

Print
Voormalig VVV-speler Musa leidt Nigeria langs IJsland op WK

Ahmed Musa juicht na zijn doelpunt. Afbeelding: EPA

Nigeria heeft op het WK met 2-0 gewonnen van IJsland, met dank aan een oud-speler van VVV-Venlo.

Ahmed Musa vertolkte met twee fraaie doelpunten de hoofdrol in Volgograd. De 25-jarige Nigeriaan zorgde ervoor dat de strijd om de tweede plek in groep D achter Kroatië helemaal openligt.

Argentinië
Kroatië is met zes punten al verzekerd van een plek in de achtste finales. De Kroaten begonnen het WK met winst op Nigeria (2-0) en overklasten donderdag ook Argentinië (3-0).

De Argentijnen hadden eerder genoegen moeten nemen met één punt tegen IJsland (1-1) en staan onderaan in de poule. De ploeg van Lionel Messi moet dinsdag winnen van Nigeria om de laatste zestien te halen. De verliezend finalist van het vorige WK is ook afhankelijk van het resultaat bij IJsland - Kroatië.

Volley
Na een weinig verheffende eerste helft, waarin alleen IJsland wat kansjes kreeg, trok Nigeria het initiatief naar zich toe. Een snelle counter leidde kort na rust de openingstreffer in. Victor Moses brak door op rechts en vond Musa voor het doel.

De oud-VVV'er, die tussen 2010 en begin 2012 zoveel indruk maakte in Venlo dat hij een transfer naar CSKA Moskou verdiende, nam de bal knap aan en passeerde de IJslandse doelman Hannes Halldórsson met een volley: 1-0.

Een kwartier voor tijd rondde Musa een fraaie slalom door de defensie en langs Halldórsson beheerst af (2-0). IJsland kreeg nog wel de kans om terug in de wedstrijd te komen.

Strafschop
Scheidsrechter Matthew Conger legde de bal op advies van de videoarbiter op de stip, nadat de ingevallen Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag) spits Alfred Finnbogason onderuit had gewerkt. Gylfi Sigurdsson schoot de strafschop echter over het doel, waardoor het in de slotfase ook niet meer spannend werd.