Maastrichtse gemeenteraad verontrust over vmbo-debacle

Print
Maastrichtse gemeenteraad verontrust over vmbo-debacle

Gedupeerde vmbo'ers bij de info-avond in het MECC. Afbeelding: De Limburger/Annemiek Mommers

De voltallige gemeenteraad van Maastricht reageert geschrokken en getergd op de fouten die bij de school VMBO Maastricht zijn gemaakt, waardoor honderden leerlingen hun diploma mislopen.

"De fractievoorzitters willen hierover hun grote ongenoegen uiten", stellen ze in een gezamenlijke verklaring.

Onaanvaardbaar
"De leerlingen worden hierdoor zwaar gedupeerd, ouders en docenten zijn zwaar teleurgesteld. En deze gang van zaken is schadelijk voor het aanzien van het voortgezet onderwijs in Maastricht", aldus de fractieleiders van links tot rechts. Hoewel de lokale politiek weinig invloed heeft op voorgezet onderwijs, wil de raad dat onderwijswethouder Bert Jongen hun zorgen overbrengt. Hij moet ook contact leggen met de minister en de inspectie om samen op zoek te gaan naar "gepaste oplossingen".

De fractievoorzitters willen op de hoogte worden gehouden. "Het is onaanvaardbaar dat juist de leerlingen de dupe worden van deze problemen vanuit de schooldirectie", oordelen ze.

Lees ook: Gemoederen lopen hoog op bij info-avond vmbo-scholieren

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →