Geld voor extra personeel gemeente Leudal

Print
Geld voor extra personeel gemeente Leudal

Afbeelding: De Limburger

Haelen - De gemeente Leudal trekt de komende jaren elk jaar 480.000 euro meer uit om extra personeel aan te kunnen nemen. Op die manier wil de gemeente capaciteitsproblemen op afdelingen oplossen.

Dat valt te lezen in de zogeheten kaderbrief waarin de gemeente de financiële uitgangspunten heeft opgenomen voor de periode 2019-2022. Ook voor het onderhoudsbud­get van gemeentelijke gebouwen en accommodaties komt ruim een miljoen per jaar extra beschikbaar.

Uit het dal
Het aannemen van extra personeel is een van de punten uit het actieplan ‘Leudal uit het Dal’ dat vorig jaar in het gemeentehuis werd gelanceerd. Aanleiding daarvoor was de onrust binnen het ambtelijk apparaat, het gebrek aan goede aansturing van ambtenaren en het niet op orde hebben van dossiers.

Inmiddels zijn er op verschillende vlakken stappen gezet. Zo zijn er teamleiders aangenomen die voor de juiste aansturing moeten zorgen en zijn dossiers voor een groot gedeelte op orde gebracht.

Tijdig antwoord
Op andere vlakken is nog steeds werk aan de winkel, bijvoorbeeld het tijdig beantwoorden van vragen en brieven van inwoners. Daarnaast wordt nu het uitgangspunt gehanteerd dat een groot project eerst moet zijn afgerond voordat een ander project wordt gestart. Op die manier moet alles behapbaar blijven.

Positief
In financieel opzicht sloot de Leudal het jaar positief af, zo liet de gemeente weten. Uit de jaarrekening over 2017 blijkt dat Leudal 1,5 miljoen euro in de plus is geëindigd. Zo was de opbrengst van de toeristenbelasting, 145.000 euro, hoger dan verwacht. Een stijging die vooral op het conto kwam van recreatiepark De Leistert in Roggel. Andere meevallers waren een lager aantal schadeclaims (55.000 euro) en minder kosten (31.000 euro) aan de viering van ‘10 jaar Leudal’ door hogere sponsorbijdragen.

Tegenvallers waren de lagere ozb-inkomsten (-55.000 euro) en hogere software kosten (+60.000 euro).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen