Levensbomenpark Echt-Susteren is haalbaar

Print
Levensbomenpark Echt-Susteren is haalbaar

Afbeelding: iStock

De komende maanden zal in Echt-Susteren worden bekeken wat de beste plek is voor een zogeheten levensbomenpark.

De gemeenteraad vroeg eind vorig jaar naar een haalbaarheidsonderzoek van een dergelijk bos. Inwoners kunnen dan bomen en planten adopteren ter ere van iets of iemand; het overlijden van een dierbare, de geboorte van een kind of een jubileum.

Aan de boom komt dan een weerbestendig label te hangen met daarop onder meer de naam voor wie de boom is geplant.

Plek
Volgens het college van B en W moet nader worden bekeken of er een bos op een centrale plek komt te liggen of dat de keuze valt op meerdere kleinere plantlocaties.

Om kennis op te doen, zocht Echt-Susteren contact met de gemeente Beek waar al sinds 2012 een levensbomenpark staat. Daar was het initiatief zo’n succes dat vorig jaar werd besloten vijfhonderd extra bomen aan te planten.

Regels
Wel worden er regels gesteld aan het bos. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om gedenkstenen of andere versieringen bij een geadopteerde boom aan te brengen.

Ook het begraven van een urn bij een boom mag niet. Begin volgend jaar wordt een plan voorgelegd aan de gemeenteraad. Als de raad instemt, dan zou het bos aangelegd kunnen worden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →