Politie gaat eigen rol in Pinkpopdrama onderzoeken

Print
Politie gaat eigen rol in Pinkpopdrama onderzoeken

Bij de aanrijding overleed één persoon, drie anderen werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Afbeelding: AD/Videostill

Landgraaf - De politie in Limburg houdt haar eigen rol tegen het licht in het Pinkpopdrama van afgelopen maandag.

Zo wordt gekeken of surveillerende agenten in de ongevalsnacht in de buurt van de Mensheggerweg in Landgraaf zijn geweest en of ze daar mensen hebben gewaarschuwd of andere actie hebben ondernomen.

Onderzoek
Die evaluatie maakt deel uit van het onderzoek naar de toedracht van het dodelijk ongeluk, waarbij een vrijwilliger van Pinkpop om het leven kwam. Drie mensen - twee mannen en een vrouw - raakten zwaargewond. Zij zaten waarschijnlijk op de weg.
Het dodelijk ongeluk gebeurde na afloop van het driedaagse festival in Landgraaf, rond vier uur 's nachts.

Op de weg gold op dat moment een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. De weg was tijdens het festival beperkt toegankelijk maar niet helemaal afgesloten, om een naburig bedrijventerrein bereikbaar te houden.

Vrijgelaten
De 34-jarige man uit Heerlen die verdacht wordt van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding, is vrijdag vrijgelaten. De man reed door na het ongeluk, maar meldde zich enkele uren later bij de politie in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen aanwijzingen dat de man opzettelijk op een groep mensen is ingereden. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →