Kaart en diner voor gedupeerden Rieu-concerten Maastricht

Print
Kaart en diner voor gedupeerden Rieu-concerten Maastricht

Afbeelding: Johannes Timmermans

Tijdens de dertien concerten die violist André Rieu komende maand geeft in Maastricht, is er bij het Theater aan het Vrijthof ruimte vrijgemaakt voor zevenhonderd gasten die gedupeerd raakten door het faillissement van restaurant Scharrels & Scharen.

De binnen- en buitenlandse fans van de Maastrichtse orkestleider kochten geruime tijd geleden een arrangement à 85 euro per persoon bij het kip- en kreeftrestaurant, diner inbegrepen.

Maar nadat Scharrels & Scharen na amper een jaar failliet was gegaan, leken geld, diner en kaarten als sneeuw voor de zon verdwenen. Pierre Rieu, de zoon van André en hoofd van diens productiebedrijf, beloofde alles in het werk te zullen stellen om de gedupeerden te compenseren, en dat is nu gelukt.

Capaciteit
De kaarten worden door Rieu beschikbaar gesteld, terwijl er na overleg met de ondernemers op het Vrijthof uiteindelijk voor is gekozen om bij het Theater aan het Vrijthof extra capaciteit in te bouwen. Daar zal ook het diner worden opgediend, zonder dat de gedupeerden daar een cent extra voor moeten betalen.

Rieu heeft daarbij ook rekening gehouden met de veelal buitenlandse fans die voor het optreden al een reis en verblijf hadden geboekt. Zij kunnen bij het theater terecht op de dag die ze bij reservering hadden ingepland.

Tweede keer
Het is de tweede keer dat het productiebedrijf van André Rieu in de bres springt na een faillissement, want in 2015 gebeurde hetzelfde met hotel-restaurant Anna’s op het Vrijthof. Ook toen werden tienduizenden euro’s geïnvesteerd om gedupeerden alsnog een mooie avond te bezorgen. Het is nu wel de laatste keer geweest, benadrukt Pierre Rieu.

Potje
"Er zal ongetwijfeld nog wel eens een keer een zaak op het Vrijthof failliet gaan. Maar dan moet er een potje zijn waarmee dat kan ­worden opgevangen. Een soort van vangnet, zeg maar, zodat we niet steeds op het allerlaatste moment van alles moeten regelen. Daarover zijn we met de ondernemers op het Vrijthof in overleg, en die staan daar zeer welwillend tegenover."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →