Limburgse primeur voor zeven wiskundetalenten Sint Maartenscollege

Print
Limburgse primeur voor zeven wiskundetalenten Sint Maartenscollege

Afbeelding: Sint Maartenscollege

Zeven leerlingen van het Maastrichtse Sint Maartenscollege hebben als ‘eerste Limburgers’ het Certificate of Economic Proficiency weten te behalen. Afgelopen woensdag ontvingen ze dit diploma in de collegezaal van Tilburg University.

Met 49 andere leerlingen van in totaal 19 deelnemende scholen sloot het zeven-tal dit voorjaar een 2-jarig traject af. De studie is bestemd voor zeer getalenteerde leerlingen met bovengemiddeld inzicht in wiskunde die interesse hebben in economische onderwerpen.

Bollebozen
De jonge bollebozen volgen in die twee jaar een cursus statistiek op universitair niveau. Daarin komen tal van academische studie- en ervaringsprojecten aan de orde. Aan het eind van het traject wordt van de leerlingen verwacht dat ze een deugdelijk profielwerkstuk schrijven. Dat maken ze onder begeleiding van wetenschappers van de Tilburgse universiteit.

Lat ligt hoog
Docent Economie Luc Wiertz aan het Sint Maartenscollege schetst een beeld van de studie: “De lat voor het behalen van het diploma ligt hoog. Er moet minimaal een 7 behaald worden voor de economische vakken en wiskunde voor het vwo-diploma”. 

Het is volgens het Sint Maartenscollege voor het eerst dat leerlingen van een Limburgse school dit diploma weten te behalen. Van de 191 starters aan de studie hebben slechts 56 de eindstreep gehaald.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →