Domper voor Limburgs jeugdvoetbal: Schalke-clinics gaan niet door

Print
Domper voor Limburgs jeugdvoetbal: Schalke-clinics gaan niet door

Afbeelding: AD

Tientallen amateurverenigingen en vele honderden jeugdvoetballertjes, ook in Limburg, zijn gedupeerd door het faillissement van het bedrijf Sporting Events BV.

Het Nederlandse bedrijf organiseerde voetbalclinics voor kinderen namens topclub Schalke 04, maar is met de Duitsers in onmin geraakt. Daardoor kunnen de clinics niet doorgaan en zijn honderden ouders hun geld kwijt. Schalke onderneemt juridische stappen en adviseert ouders hetzelfde te doen.

In Limburg
In Limburg stonden deze zomer en herfst clinics gepland bij clubs in St. Geertruid, Beek, Geleen, Nieuwstadt, Echt, Bergen, Weert, Heerlen, Landgraaf, Sittard, Swolgen, Doenrade, Hoensbroek, Echt, Bocholtz, Buchten en Abdissenbosch,

In een mail aan de betrokken  clubs schrijft Sporting Events dat Schalke de stekker uit de samenwerking heeft getrokken. "Na dagen van onderhandeling en pogingen om met FC Schalke 04 tot een oplossing te komen moeten wij met enorme teleurstelling u berichten dat dit ons niet is gelukt. FC Schalke 04 heeft besloten om het project FC Schalke auf Tournee met onmiddelijke ingang te stoppen."

Geen geld terug
De clubs en ouders krijgen hun geld niet terug. Bij de clubs die zich hadden aangemeld is de irritatie groot. "Het leek in de communicatie net of we rechtstreeks met Schalke 04 te maken hadden", zegt Tanja Mulder van voetbalvereniging DSC '65. "Gisteren kregen we plots een mail van Sporting Events."

"Zo'n clinic kostte 70 tot 100 euro, afhankelijk van de duur en de extra's", zegt Mulder. "Ongeveer twintig kinderen waren al aangemeld." Sporting Events bood ook clinics van drie dagen aan, die kostten enkele honderden euro's en boden ook de mogelijkheid tot een wedstrijdbezoek in Gelsenkirchen, de stad waar Schalke speelt.

Curator
Waarom het inschrijfgeld niet terugbetaald kan worden, is onduidelijk. Sporting Events was zaterdagochtend niet bereikbaar. In de mail schrijft het bedrijf, dat gevestigd is in Haulerveen, dat het niet 'in de mogelijkheid is om alle deelnemers terug te betalen en de normale kosten van onze bedrijfsvoering te dragen'. "Voor vragen over uw deelnamegeld verwijzen wij u naar de curator."

Reactie Schalke
Bij Schalke weerleggen ze de verklaring van Sporting Events. "Dat verhaal van Sporting Events klopt niet”, zegt Anja Kleine-Wilde, communicatieverantwoordelijke van FC Schalke 04 tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws. "Verschillende keren hebben we aangeboden om financieel te helpen, maar daar is nooit op gereageerd. Daarom hebben we enkele weken geleden besloten om de licentie in te trekken. Sporting Events mag niet langer in onze naam voetbalkampen organiseren.”