Danny uit Heerlen: 'Ik ben niet degene van het Pinkpop-ongeluk'

Print
Danny uit Heerlen: 'Ik ben niet degene van het Pinkpop-ongeluk'

Afbeelding: iStock

Danny Schoonens uit Heerlen kreeg tientallen reacties van mensen die denken dat hij de bestuurder is die na afloop van Pinkpop betrokken was bij het fatale ongeluk. Daarbij vielen een dode en drie zwaargewonden.

Schoonens zegt dat hij het slachtoffer is van een persoonsverwisseling. 

"De bestuurder van het busje, Danny S., heeft precies dezelfde initialen als ik. Nadat deze Danny S. na zijn aanhouding vrijdag op vrije voeten is gesteld, kreeg ik tientallen berichtjes via Facebook van mensen die denken dat ik betrokken ben geweest bij het ongeluk. Dat is dus niet zo.”

Groene Ster
Het feit dat Schoonens, net als Danny S. in het verleden, een link heeft met voetbalvereniging Groen Ster draagt verder bij aan de persoonsverwisseling. "Ik ben op dit moment jeugdcoördinator bij Groene Ster, Danny S. was tot medio vorig jaar jeugdtrainer bij die club. Ik ken hem wel, maar daar is alles mee gezegd.”

Schoonens zegt dat hij het vervelend vindt te worden aangezien voor de man die betrokken was bij de aanrijding in Landgraaf. "Ik heb een baan en bovendien ben ik zzp’er. Dat er nu een verband wordt gelegd met mij, is onprettig.”

Leed
Die ongewenste bijkomstigheid staat volgens Schoonens overigens helemaal los van het leed dat de nabestaanden van de slachtoffers van het ongeluk ondervinden, benadrukt hij.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen