Van Bommel kan bij eliminatie Australië direct beginnen bij PSV

Print
Van Bommel kan bij eliminatie Australië direct beginnen bij PSV

Afbeelding: ED/Marco De Swart

Het is geen scenario waar hij zelf op hoopt, maar het is niet onmogelijk dat Mark van Bommel woensdag al bij PSV begint, als de club de eerste training voor het nieuwe seizoen houdt.

Gaat hij dinsdag op het WK als assistent-trainer tóch door met Australië, dan kiest PSV voor een andere oplossing.  

De trainerswissel bij PSV heeft mogelijk grote gevolgen voor de technische staf bij de club. Phillip Cocu neemt zoals verwacht tweede assistent en vertrouwensman Chris van der Weerden mee naar Turkije. Voor hem in de plaats komt Jürgen Dirkx, dit seizoen ook al samen met de nieuwe coach Mark van Bommel actief bij PSV onder 19.

Van Marwijk
Met name de rol van Bert van Marwijk en Ruud Brood in het nieuwe seizoen is nog onduidelijk. Andere mutaties zijn ook niet uitgesloten, omdat PSV nog een hoofd opleidingen en nieuwe coach voor het onder 19-team wil aanstellen.

Lees ook: Geboren leider Van Bommel is klaar voor het grote werk

Focussen
Van Marwijk wil en kan op dit moment nog niks over zijn toekomstige positie bij PSV zeggen omdat hij zich met Australië volledig op het WK wil focussen. De oud-bondscoach kan zich met de 'Socceroos' nog plaatsen voor de achtste finales en tot die tijd is er geen tijd om veel energie in gesprekken over of met PSV te steken.

Hetzelfde
Voor Van Bommel geldt overigens hetzelfde. De in Meerssen wonende Maasbrachtenaar heeft de handen niet vrij om indringende of langdurige gesprekken voor het volgende seizoen te voeren. Wel kan hij eventueel woensdag al voor de groep staan, als Australië er dinsdag in Rusland uitvliegt.