Huisartspraktijk Meuffels wint publieksprijs Architectuurlijk Weert

De balie van de praktijk die de publieksprijs won.

De balie van de praktijk die de publieksprijs won.© De Limburger

De huisartsenpraktijk van Meuffels aan de Parallelweg in Weert heeft niet alleen een eervolle vermelding gekregen maar is ook door het publiek als mooiste ontwerp gekozen.

Pieternel Kellenaers

Deze winnaar van de publieksprijs heeft 344 van de 1099 stemmen gekregen. Het interieur is ontworpen door Niki Clerx uit Purmerend en het ontwerp is uitgevoerd door Mark Stribos Interieurs,.

Het interieurontwerp van langgevelboerderij de Smeedhof in Nederweert won de Architectuurprijs.

VerrassendHet interieur van de boerderij aan de Liskesweg, is door wijlen Ton Kleinjans uit Venlo in samenwerking met de huidige bewoners Mieke Bos en Marc Beumers ontworpen. De vakjury heeft aan dit ontwerp de Architectuurprijs toegekend omdat met verrassende oplossingen in het nieuwe interieur oude elementen van de boerderij behouden zijn gebleven. Een eervolle vermelding kreeg het ontwerp van Boudewijn Slings (interieur) en Bas van Grimbergen (exterieur) voor een woning aan de Diesterbaan in Weert.

De stichting Architectuurlijk Weert reikt sinds 1995 jaarlijks de architectuurprijs uit, telkens met een ander thema. Het winnend project, dit jaar dus de Smeedhof in Nederweert, krijgt het bronzen plastiek ‘De onzekere hand’ van Renier Vaessen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee