Petitie voor gedupeerde leerlingen vmbo Maastricht

Print
Petitie voor gedupeerde leerlingen vmbo Maastricht

Afbeelding: De Limburger

Voor de honderden Maastrichtse vmbo-scholieren die vrijdag hebben te horen gekregen dat hun diploma ongeldig was, is online een petitie gestart. Honderden mensen hebben hem al ondertekend.

Ze vragen de minister van Onderwijs om de leerlingen alsnog hun diploma te geven, zodat ze zonder vertraging hun leerweg kunnen vervolgen.

Zelfstandig
"Wij constateren dat 354 leerlingen van VMBO Maastricht het slachtoffer zijn geworden van een instituut dat ernstig heeft gefaald in de primaire taak die het heeft en dat deze leerlingen desondanks, en met een zelfstandigheid vergelijkbaar met hogere opleidingniveaus, zichzelf hebben voorbereid op de landelijke examens en deze met succes hebben afgerond," stellen de initatiefnemers van de petitie.

Lees ook: Vmbo-leerlingen laaiend op hun school: ‘Het is zooitje ongeregeld’

Vrijdagmiddag kregen de leerlingen van het Sint-Maartenscollege en het Porta Mosana College te horen dat hun diploma's ongeldig waren door fouten van de scholen. Dat leidde tot grote woede en ongeloof, vrijdagavond in het MECC, waar de ouders meer uitleg kregen over die bizarre wending, ruim een week nadat  de vlag was uitgegaan.

Lees ook: Minister: Maastrichtse scholen hebben onverantwoord gehandeld

Een aantal ouders is inmiddels naar een advocaat gestapt om te kijken welke stappen kunnen worden ondernomen tegen de scholen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →