Telefoonnummer voor betrokkenen examendebacle vmbo

Print
Telefoonnummer voor betrokkenen examendebacle vmbo

Afbeelding: Annemiek Mommers

Het ministerie van Onderwijs en de Onderwijsinspectie hebben zaterdag een telefoonnummer ingericht voor ouders en leerlingen van het vmbo in Maastricht met examenperikelen.

Het gaat om vragen waarmee betrokkenen niet bij de school zelf terechtkunnen. Het ministerie hoopt iedereen in de loop van volgende week duidelijkheid te kunnen geven over het eventueel inhalen of overdoen van examens.

Planning
Bij het team van het nummer 050-5997799 kwamen 34 vragen binnen, vrijwel allemaal van ouders die bijvoorbeeld willen weten wat de planning wordt van eventueel nieuwe examens. Vanaf maandag 9 uur is het nummer weer bereikbaar. Verder wil Onderwijsminister Arie Slob maandag de Tweede Kamer informeren en de laatste informatie over de situatie rond VMBO Maastricht delen.

Lees ook: Examencrisis: juristen lopen zich warm voor zaak tegen school

Inmiddels pleit de PVV voor sluiting. "De zwaarst mogelijke sanctie", aldus PVV-Kamerlid Harm Beertema, om andere scholen ervan te weerhouden te sjoemelen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →