Examencrisis: PVV pleit voor sluiting scholen

Print
Examencrisis: PVV pleit voor sluiting scholen

Afbeelding: De Limburger

De PVV in de Tweede Kamer pleit ervoor om de Maastrichtse scholen waar zich momenteel de grootste examencrisis ooit afspeelt, te sluiten.

"De zwaarst mogelijke sanctie" vindt PVV-Kamerlid Harm Beertema passend, om andere scholen ervan te weerhouden te sjoemelen.

Fouten
Alle 354 vmbo-eindexamenleerlingen van het Sint-Maartenscollege en het Porta Mosana College kregen vrijdag te horen dat hun examens zijn afgekeurd, door ernstige fouten die door de scholen zijn gemaakt. Zo zijn bijvoorbeeld schoolexamens, de examens die aan het centraal examen vooraf gaan, niet of onjuist afgenomen en zouden er fouten zijn gemaakt in de registratie.

Onverantwoord
Onderwijsminister Slob noemde het handelen van de scholen eerder "onverantwoord". VMBO Maastricht is vanwege de situatie per direct onder verscherpt toezicht van de Inspectie van het Onderwijs geplaatst.

Lees ook: Petitie voor gedupeerde leerlingen vmbo Maastricht

Tijdens een informatieavond over het debacle vrijdagavond ging het er heet aan toe. Veel ouders en leerlingen zijn woedend over de fouten die nu voor velen grote gevolgen zullen hebben. 

Lees ook: Telefoonnummer voor betrokkenen examendebacle vmbo

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →