Mexico verslaat ook Zuid-Korea op WK

Print
Mexico verslaat ook Zuid-Korea op WK

Afbeelding: AFP

Mexico heeft bijna voldaan aan de eerste doelstelling op het WK. Met aanvaller Hirving Lozano van PSV in de gelederen won de ploeg ook van Zuid-Korea (2-1). Daardoor ligt een plaats in de achtste finales voor het grijpen.

Carlos Vela (uit een strafschop) en Javier Hernández waren de doelpuntenmakers van Mexico, dat tijdens het eerste optreden op het WK Duitsland verraste (1-0). Lozano maakte toen het enige doelpunt tegen de regerend wereldkampioen. Hij was tegen Zuid-Korea opnieuw belangrijk met een assist op de treffer van Hernández.

De treffer van Zuid-Korea viel pas diep in blessuretijd. Son Heung-min liet met een fraaie trap zien waarom hij zo wordt gewaardeerd bij Tottenham Hotspur.

Strafschop
Vela benutte in de 26e minuut een strafschop na een handige actie van Andrés Guardado. De oud-speler van PSV zag dat Jang Hyun-soo wild kwam inglijden. Hij schoot de bal van dichtbij tegen een uitgestoken arm van de Koreaanse verdediger. Het was alweer de veertiende penalty op de mondiale eindronde in Rusland. In de 64 duels van het vorige WK in Brazilië wezen de arbiters bij elkaar dertien keer naar de strafschopstip.

Ruimte
Zuid-Korea begon goed aan de wedstrijd. De halvefinalist van het WK 2002 verloor het initiatief na de openingstreffer van de Mexicanen, die na rust meer ruimte kregen omdat de Koreanen met de verloren eerste groepswedstrijd tegen Zweden (1-0) in hun achterhoofd risico moesten gaan nemen. In de 66e minuut was het Hernández die zijn ploeg dicht bij een plaatsje tussen de laatste zestien ploegen van het WK schoot. Daar kon de treffer van Son in de 93e minuut niets meer aan veranderen.