Examencrisis Maastricht: Kamer wil debat met minister

Print
Examencrisis Maastricht: Kamer wil debat met minister

Gedupeerde vmbo'ers bij de info-avond in het MECC. Afbeelding: De Limburger/Annemiek Mommers

De Kamer wil in debat met minister Slob over de examencrisis in Maastricht, waar de examens van 354 vmbo-eindexamenleerlingen van het Sint-Maartenscollege en het Porta Mosana College zijn afgekeurd, door ernstige fouten van de scholen.

CDA en D66 hebben een debat met onderwijsminister Slob aangevraagd, terwijl Kamerleden hem ook dinsdag in het wekelijkse vragenuurtje aan de tand willen voelen. Peter Kwint (SP) vermoedt dat er gezien de vele vragen gekozen zal worden voor een debat.

Geschokt
Kamerleden reageren geschokt op de affaire. "Het is onvergeeflijk dat het bestuur van de school dit heeft kunnen laten gebeuren", zegt CDA-onderwijswoordvoerder Michel Rog, zelf afkomstig uit het onderwijs. Hij spreekt van "wanbeleid van de school." Peter Kwint (SP) zegt dat hij "wel vijftien, zestien vragen" die hij aan de minister wil stellen.

Lees ook: Vmbo-scholen roepen Slob op besluit terug te draaien

Beide parlementariërs pleiten voor een coulante opstelling jegens de leerlingen. Rog: "De leerlingen zijn niet schuldig aan deze chaos op school. Hier moet een oplossing voor worden gevonden."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →