Veel reacties petitie leerlingen vmbo-scholen

Print
Veel reacties petitie leerlingen vmbo-scholen

Afbeelding: De Limburger

Een petitie om leerlingen van VMBO Maastricht alsnog hun diploma te geven was zaterdagavond om 20.15 uur al door ruim 4300 mensen getekend.

De petitie, gericht aan minister Arie Slob van Onderwijs, werd eerder zaterdag online gezet. Daarna ging het hard.

Lees ook: Examencrisis Maastricht: Kamer wil debat met minister

Gefaald
De opsteller van de petitie vindt dat 354 leerlingen van VMBO Maastricht het slachtoffer zijn geworden van een school die "ernstig heeft gefaald". Leerlingen hebben volgens de ondertekenaars zichzelf voorbereid op de landelijke examens om die vervolgens met succes af te ronden. Dit ondanks het falen van de school en "met een zelfstandigheid vergelijkbaar met hogere opleidingniveau's".

Lees ook: Info-avond vmbo-scholieren: Ouders en leerlingen boos erin, witheet naar huis

Verder
"We toetsen door middel van een examen of de leerling de lesstof correct kan toepassen en niet of het verantwoordelijke instituut de verplichtingen ten opzichte van de leerlingen is nagekomen." Om die reden moet de minister het diploma toekennen, zodat iedereen verder kan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →