Eerste 'Slaag op Moojer Maos' levert fraai schouwspel op bij Servaasbrug

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Uit alle windstreken van Nederland kwamen zaterdag 23 juni 22 sloepen naar Maastricht om voor het eerst strijd te leveren in de 'Slaag Op Moojer Maos'. De 16 kilometer lange sloeproeiwedstrijd is een initiatief van de Maastrichtse Watersport Club (MWC).

Na een groet aan jury, publiek, en aan gouverneur Theo Bovens die het startschot mocht lossen,  door het roeiteam van MWC – dat gebeurt door de roeiriemen binnenboord verticaal omhoog te houden – gingen de 22 teams achter elkaar van start.

Spektakel
Na vanaf het clubhuis van MWC eerst naar de Nederlands-Belgische grens te zijn gevaren, keerden de teams terug richting Maastricht. Voorbij start en finish voeren de sloepen door naar de Sint Servaasbrug. Daar werden honderden passanten verrast met een klein spektakel.
De stuurmannen van alle sloepen moesten daar een proeve van bekwaamheid afleggen door zo snel en technisch perfect mogelijk onder de vier bogen van de Aw Brögk door te roeien. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →