Binnenkort krijg je te zien hoeveel tijd je doorbrengt op Facebook

Print
Binnenkort krijg je te zien hoeveel tijd je doorbrengt op Facebook

Afbeelding: iStock

Facebook werkt aan een nieuwe functie die laat zien hoe lang je per dag actief bent op de sociale-netwerksite. De nieuwe functionaliteit is nog niet uitgebracht, maar verwijzingen zijn wel al gevonden in de code voor de Android-app.

De nog onuitgebrachte functie heet Your Time on Facebook en is verborgen in de code van de applicatie voor Android, zo ontdekte ontwikkelaar Jane Manchun Wong.

Zij deelde haar bevindingen via een bericht op Twitter. Ook deelde ze een aantal afbeeldingen van hoe de feature eruit komt te zien.

Tijdslimiet
Zo blijkt dat Facebook het inzichtelijk wil maken voor gebruikers hoeveel tijd ze in de afgelopen week hebben gespendeerd op de sociale-netwerksite.

Ze kunnen per dag zien hoeveel tijd ze op Facebook hebben doorgebracht en ook wordt de gemiddelde tijd getoond. Daarnaast kunnen gebruikers herinneringen instellen als ze een vooraf ingestelde tijdslimiet hebben bereikt.

Onduidelijk
Omdat Facebook zelf niets bekend heeft gemaakt over de nieuwe functie, ontbreekt er nog de nodige informatie. Zo is niet bekend wanneer Your Time on Facebook uitkomt en of het voor alle besturingssystemen beschikbaar komt, al ligt dat laatste wel in de lijn der verwachting.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →