Geluksexpress Roerdalen loopt vertraging op

© ANP

De aanschaf van toeristentrein geluksexpress in Roerdalen is vertraagd omdat de Duitse subsidie nog niet is toegekend.

Paul Bots

Om toch alvast arrangementen aan te kunnen bieden, huurt de ondernemersvereniging Roerdalen-Wassenberg de komende maand een vervangend treintje, vertelt voorzitter Hay Nelissen.

RijbewijsDe provincie Limburg en de gemeente Roerdalen hebben al geld toegekend voor de geluksexpress die in totaal 143.000 euro moet gaan kosten. Die bijdrage is echter gekoppeld aan een subsidie van de Duitse buurgemeente Wassenberg.

Die wil eerst helder hebben aan welke eisen de chauffeurs van het treintje moeten voldoen. In Nederland is het voldoende als de chauffeur een rijbewijs voor auto met aanhanger heeft. De Duitsers bekijken of een busrijbewijs is vereist. Nelissen: "Als dat moet, dan moet het. Dan zullen we zorgen dat de chauffeurs dat rijbewijs krijgen."

HuurtreintjeAls in Duitsland de kogel door de kerk is, duurt het volgens de voorzitter twee maanden om de definitieve trein te bestellen. Dan is het zomerseizoen echter weer voorbij, dus wordt nu een huurtreintje ingezet dat aan de Nederlandse kant van de grens blijft.

Komend weekend rijdt de express rond Rothenbach. In de volgende weken wordt de trein onder meer ingezet voor een molentoer vanaf Landalpark Aerwinkel. Ook is de trein al geboekt voor een uitje van een ouderenvereniging en een familiefeest.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee