Geluksexpress Roerdalen loopt vertraging op

Print
Geluksexpress Roerdalen loopt vertraging op

Afbeelding: ANP

Posterholt - De aanschaf van toeristentrein geluksexpress in Roerdalen is vertraagd omdat de Duitse subsidie nog niet is toegekend.

Om toch alvast arrangementen aan te kunnen bieden, huurt de ondernemersvereniging Roerdalen-Wassenberg de komende maand een vervangend treintje, vertelt voorzitter Hay Nelissen.

Rijbewijs
De provincie Limburg en de gemeente Roerdalen hebben al geld toegekend voor de geluksexpress die in totaal 143.000 euro moet gaan kosten. Die bijdrage is echter gekoppeld aan een subsidie van de Duitse buurgemeente Wassenberg.

Die wil eerst helder hebben aan welke eisen de chauffeurs van het treintje moeten voldoen. In Nederland is het voldoende als de chauffeur een rijbewijs voor auto met aanhanger heeft. De Duitsers bekijken of een busrijbewijs is vereist. Nelissen: "Als dat moet, dan moet het. Dan zullen we zorgen dat de chauffeurs dat rijbewijs krijgen." 

Huurtreintje
Als in Duitsland de kogel door de kerk is, duurt het volgens de voorzitter twee maanden om de definitieve trein te bestellen. Dan is het zomerseizoen echter weer voorbij, dus wordt nu een huurtreintje ingezet dat aan de Nederlandse kant van de grens blijft.

Komend weekend rijdt de express rond Rothenbach. In de volgende weken wordt de trein onder meer ingezet voor een molentoer vanaf Landalpark Aerwinkel. Ook is de trein al geboekt voor een uitje van een ouderenvereniging en een familiefeest.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →