Petitie VMBO Maastricht al ruim tienduizend maal getekend

© De Limburger/Annemiek Mommers

Al meer dan tienduizend mensen hebben een petitie aan minister Arie Slob van Onderwijs ondertekend om de eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht alsnog hun diploma te geven.

ANP

De petitie werd zaterdag online gezet. De ondertekenaars zijn het niet eens met het ongeldig verklaren van de examens door de minister.

SlachtofferDe 354 leerlingen van VMBO Maastricht zijn volgens de ondertekenaars het slachtoffer geworden van een school die ,ernstig heeft gefaald'. Leerlingen hebben volgens de ondertekenaars zichzelf voorbereid op de landelijke examens om die vervolgens met succes af te ronden.

Dit ondanks het falen van de school en "met een zelfstandigheid vergelijkbaar met hogere opleidingniveaus".

Diploma toekennenVolgens de ondertekenaars is een examen niet bedoeld om te controleren of de school alle verplichtingen is nagekomen, maar om te toetsen of de leerling de lesstof beheerst. Om die reden moet de minister het diploma toekennen, zodat iedereen verder kan, vinden zij.

Lees ook: Petitie voor gedupeerde leerlingen vmbo Maastricht

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee