Dit is Zsa Zsa, de lelijkste hond ter wereld

Print
Dit is Zsa Zsa, de lelijkste hond ter wereld

Afbeelding: AFP

Ze had dan wel roze gelakte nageltjes, maar het mocht niet baten. Of net wel uiteraard, afhankelijk van hoe je het bekijkt. De Engelse bulldog Zsa Zsa heeft dit weekend de titel 'Lelijkste Hond ter Wereld' in de wacht gesleept.

Een behoorlijke lange tong, een onderbeet om 'u' tegen te zeggen en daarbovenop nog eens een blik die niet bepaald de grootste vriendelijkheid uitstraalt. Dat is in een notendop hoe je de 9-jarige Engelse bulldog Zsa Zsa zou kunnen omschrijven. 

Schoonheid van binnen
Dat vond ook de jury van de verkiezing voor de 'Lelijkste Hond ter Wereld', zaterdag in Petaluma, ten noorden van San Francisco. De concurrentie was nochtans niet min. 

Het is al de dertigste keer dat de lelijkste hond ter wereld wordt verkozen. Bedoeling van de wedstrijd is aan te tonen dat ook bij huisdieren ware schoonheid van binnen zit.

Zsa Zsa, afkomstig uit de Amerikaanse staat Minnesota, krijgt een prijs van 1.500 dollar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →