Ontketend Engeland maakt gehakt van voetbaldwerg Panama

Kane, Lingard en Henderson vieren een doelpunt.

Kane, Lingard en Henderson vieren een doelpunt.© EPA

Engeland heeft in zijn tweede wedstrijd op het WK in Rusland korte metten gemaakt met Panama. De Midden-Amerikaanse voetbaldwerg werd met 6-1 afgedroogd.

Redactie

Waar Engeland in de eerste groepswedstrijd nog worstelde met Tunesië, liep het tegen de andere zwakke broeder in groep G een stuk soepeler. Bij rust stond er al een afgetekende 5-0 voorsprong op de borden.

KaneThe Three Lions kwamen na zeven minuten al op voorsprong: verdediger John Stones kopte een hoekschop hard en zuiver binnen. Harry Kane, die zijn ploeg eerder nog op de valreep een overwinning op Tunesië bezorgde, was opnieuw goud waard. De aanvoerder verdubbelde na twintig minuten de voorsprong vanaf de stip. Lingard (fraai schot van afstand) en Stones (rebound) tekenden vervolgens voor de 3-0 en de 4-0. Op slag van rust mocht Kane na een overtreding op Stones nog eens aanleggen van elf meter: 5-0.

Groot feestNa rust ging Engeland vrolijk verder: Kane kroonde zich met zijn derde treffer tot topscorer van het toernooi. Daarna werd hij meteen gewisseld, om ook reservespits Jamie Vardy wat speelminuten te gunnen. Een kwartier voor tijd deed Panama dan toch iets terug. Felipe Baloy maakte de 6-1, en zorgde met het eerste doelpunt van zijn land ooit op een WK voor groot feest op de tribunes.

GroepswinstEngeland schroefde gedurende de tweede helft het tempo drastisch terug om zo wat krachten te sparen in het hete Nizhny Novgorod. De ploeg van Southgate heeft na de grootste zege op een WK ooit nu net als de Belgen zes punten uit twee wedstrijden. Komende donderdag maken beide teams in de laatste poulewedstrijd uit wie er eerste wordt in groep G.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee