Theater Titanick terug op Cultura Nova

© Marcel van Hoorn

Theater Titanick, vorig jaar de spectaculaire openingsact in de Heerlense binnenstad, keert dit jaar terug op Cultura Nova. Deze keer in Kerkade.

Siebrand Vos

Programmeur Fiedel van der Hijden is er blij mee. "Met bizarre karakters, fascinerende objecten, speciale effecten en ontroerende muziek vertelt het gezelschap verhalen met mythische thema’s over mens, natuur en technologie. Als geen ander weet Titanick hierbij de eeuwenoude tradities van het Europese volkstheater met moderne expressievormen te combineren in een nieuwe vorm van beeldend theater, die over de hele wereld begrepen wordt en mensen van uiteenlopende culturen boeit en betovert."

Alice in WonderlandIn ‘Alice on the run’ tilt Theater Titanick de sprookjesachtige zoektocht van Alice in Wonderland naar het witte konijn naar het hier en nu. De openluchtvoorstelling wordt gepresenteerd in Kerkrade, direct naast de Rodahal.

Van diverse andere voorstellingen zijn al kaarten in de voorverkoop gedaan. Daaronder ‘Stil.de beeldentuin’ van Hoge Fronten en Lieke Benders, ‘Laika’ met de ‘Cantina’, Wim Vandekeybus’ dansgezelschap Ultima Vez met de nieuwe productie ‘Invited’ en een melodramatisch energy concert onder de noemer ‘Permanent Destruction’ door theatermaker Naomi Velissariou in de Nieuwe Nor.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee