Theater Titanick terug op Cultura Nova

Print
Theater Titanick terug op Cultura Nova

Afbeelding: Marcel van Hoorn

Theater Titanick, vorig jaar de spectaculaire openingsact in de Heerlense binnenstad, keert dit jaar terug op Cultura Nova. Deze keer in Kerkade.

Programmeur Fiedel van der Hijden is er blij mee. "Met bizarre karakters, fascinerende objecten, speciale effecten en ontroerende muziek vertelt het gezelschap verhalen met mythische thema’s over mens, natuur en technologie. Als geen ander weet Titanick hierbij de eeuwenoude tradities van het Europese volkstheater met moderne expressievormen te combineren in een nieuwe vorm van beeldend theater, die over de hele wereld begrepen wordt en mensen van uiteenlopende culturen boeit en betovert." 

Alice in Wonderland
In ‘Alice on the run’ tilt Theater Titanick de sprookjesachtige zoektocht van Alice in Wonderland naar het witte konijn naar het hier en nu. De openluchtvoorstelling wordt gepresenteerd in Kerkrade, direct naast de Rodahal.

Van diverse andere voorstellingen zijn al kaarten in de voorverkoop gedaan. Daaronder ‘Stil.de beeldentuin’ van Hoge Fronten en Lieke Benders, ‘Laika’ met de ‘Cantina’, Wim Vandekeybus’ dansgezelschap Ultima Vez met de nieuwe productie ‘Invited’ en een melodramatisch energy concert onder de noemer ‘Permanent Destruction’ door theatermaker Naomi Velissariou in de Nieuwe Nor.

Praat mee over Heerlen

Discussieer mee en volg het laatste nieuws over Heerlen via onze speciale Facebook groep.

> Neem een kijkje