Restaurantketen Happy Italy komt naar Roermond

Print
Restaurantketen Happy Italy komt naar Roermond

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Restaurantketen Happy Italy start in 2019 een Italiaans Restaurant aan de Markt in Roermond. De zaak komt in het pand waar jarenlang Laumen Meubelstoffen was gevestigd.

Afgaande op de bouwtekeningen zou er op de begane grond plek moeten komen voor zo'n tweehonderd eters, onder meer op een terras aan de achterkant. Op de bovenliggende etages worden drie appartementen gerealiseerd. 

Vergunning
De Happy Management Group, waar de Happy Italy-formule onder valt, wil zelf nog niet ingaan op de ontwikkeling in Roermond en zegt pas op een later tijdstip met meer informatie te komen. Wel is inmiddels al een omgevingsvergunning aangevraagd en ook verleend om het pand aan de Markt te kunnen verbouwen. Daarbij is ook de bestemming veranderd van detailhandel naar horeca.

Italiaan naast Italiaan
Saillant detail is dat het restaurant gevestigd wordt naast het huidige Italiaans restaurant Lignano’s. Dat er twee gelijksoortige zaken naast elkaar komen te liggen, maakt voor de gemeente Roermond niets uit, zo laat een woordvoerder weten. "De Markt is een horecacluster. Binnen de horecabestemming bestaat een aantal categorieën en binnen een bepaalde categorie is concurrentie niet ruimtelijk relevant. Dat geldt overigens ook voor detailhandel: binnen een detailhandelsbestemming kun je ook niet opleggen dat je wel mode, maar geen schoenen toestaat. Daarop kan een gemeente conform de wetgeving verder niet sturen. De ‘markt’ doet dan zijn werk."

Weinig keuze
Hub Lomme, eigenaar van restaurant Lignano’s was het bericht van de vestiging van Happy Italy pal naast zijn deur al bekend. "Tsja, ik heb er weinig keuze in natuurlijk. Maar het zou niet mijn eerste voorkeur hebben. Het zal afwachten zijn wat het zal betekenen voor mijn zaak, daar valt nu niets over te zeggen."

Budgetketen Happy Italy opende in 2011 zijn eerste vestiging in Rotterdam. In Limburg zit al een vestiging bij de Leisure Dome in Kerkrade. Het is de bedoeling dat nog dit jaar in Venlo een vestiging open gaat aan de Oude Markt.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →