Renske (17) slaagde cum laude, maar doet toch nog een herkansing

Print
Renske (17) slaagde cum laude, maar doet toch nog een herkansing

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

De slimste leerlinge van het Bernardinuscollege in Heerlen is dit jaar Renske Wierda (17). Ze slaagde summa cum laude voor haar eindexamen gymnasium, maar doet toch nog een herkansing voor Nederlands.

Renske: "Ik had en 9,1 voor het schoolexamen en een 7,2 voor de centrale toets. Als ik een 7,9 voor de centrale had gehaald, was dat gemiddeld een 8,5 en dus een 9 geworden. Daarom ga ik een herkansing doen. Vijf tienen en vijf negens staat toch mooier op zo’n lijst."

Oxford
Voor de gemiddelde leerling zou dit een luxeprobleem zijn, maar dat is Renske niet. Ze is net terug van een bezoek aan de beroemde universiteit van Oxford, waarvoor ze zich had ingeschreven. "Tot mijn verbazing werd ik uitgenodigd voor een interview. Maar dat was kennelijk minder geslaagd. Jammer. Oxford is bijzonder, omdat er een-op-een onderwijs wordt gegeven. Ik ga nu natuurkunde studeren in Utrecht, waar je bijna geen kamer kan krijgen. Tips zijn welkom."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →