Overtuigend Colombia stuurt armzalig Polen naar huis

Radamel Falcao viert zijn treffer.

Radamel Falcao viert zijn treffer.© EPA

Voor Polen is het WK in Rusland op een grote teleurstelling uitgelopen. De ploeg van bondscoach Adam Nawalka ging ook onderuit tegen Colombia (3-0) en is daardoor na twee duels al uitgeschakeld.

ANP

Polen wist zich niet te revancheren voor de nederlaag in de eerste groepswedstrijd tegen Senegal (1-2). Colombia heeft de kansen op een plaats in de achtste finales wel nog in eigen hand. De formatie heeft slechts één puntje minder dan Senegal en Japan. Colombia sluit de groepsfase donderdag af tegen Senegal.

James RodriguezBij Colombia keerde de van een spierblessure herstelde James Rodriguez terug in de basisformatie. De topscorer van het vorige WK in Brazilië was tijdens het verloren eerste duel met Japan (1-2) slechts klaar voor een invalbeurt. Rodriguez stond in de veertigste minuut aan de basis van de openingstreffer van Yerry Mina. Deze verdediger had de bal voor het inkoppen na een afgemeten voorzet van de spelmaker van Bayern München.

LewandowskiDe voorsprong van Colombia was verdiend. Polen slaagde er nauwelijks in de grote vedette Robert Lewandowski te bereiken. De spits kwam in de hele wedstrijd niet verder dan twee doelpogingen. Dat was er nog eentje meer dan tijdens het eerste WK-duel met Senegal. Colombia domineerde met Santiago Arias van PSV in de gelederen. Maar de formatie liet zich ook zo opzwepen door de vele fanatieke landgenoten op de tribune dat het zich in alle ijver regelmatig voorbij liep.

Colombia besliste het duel in de laatste twintig minuten. Eerst trof Radamel Falcao doel, daarna Juan Cuadrado op aangeven van Rodriguez die nu bij tien van de laatste veertien treffers van zijn land op het WK betrokken is geweest.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee