Maastricht Aachen Airport verdubbelt hoeveelheid vracht

Print
Maastricht Aachen Airport verdubbelt hoeveelheid vracht

Afbeelding: De Limburger/Johannes Timmermans

Maastricht-Airport - De hoeveelheid vracht op de Nederlandse luchthavens is in het eerste kwartaal van 2018 gestegen met 1,3 procent tot 442.000 ton. Deze groei komt volledig op het conto van Maastricht Aachen Airport.

Dit meldt het CBS in de Kwartaalmonitor Luchtvaart.

In Maastricht werd in het eerste kwartaal 30.000 ton vrachtvolume afgehandeld, bijna een verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017.

Intercontinentaal
De Limburgse luchthaven verwerkte voornamelijk meer vracht met intercontinentale herkomst of bestemming. Deze hoeveelheid was 4,5 keer zo groot als in het eerste kwartaal van 2017.

Op Schiphol, waar 93 procent van alle vracht werd verwerkt, daalde de omvang van de overslag met ruim 2 procent.

Reizigers
Het aantal reizigers daalde. In het eerste kwartaal van 2018 vertrokken 36,2 procent minder passagiers vanaf de Limburgse luchthaven.

Over het algemeen steeg het aantal passagiers op de Nederlandse luchthavens juist in het eerste kwartaal van 2018 met 8,2 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017. In totaal reisden bijna 16,8 miljoen passagiers per vliegtuig van en naar Nederland. Deze groei is voornamelijk te danken aan Amsterdam Airport Schiphol en Eindhoven Airport. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →