Ongeneeslijk zieke vader Michael Jackson verbreekt stilte

Print
Ongeneeslijk zieke vader Michael Jackson verbreekt stilte

Afbeelding: EPA

Via een ietwat mysterieuze tweet heeft Joe Jackson, de vader van Michael Jackson, van zich laten horen. De afgelopen week kwam hij in het nieuws omdat een andere zoon van hem, Jermaine, liet weten dat het zeer slecht gaat met de gezondheid van de seniore patriarch.

"Ik heb meer zonsondergangen gezien dan ik nu nog kan zien. De zon komt op als de tijd daar is en of je het nou leuk vindt of niet: de zon gaat onder als het zover is", schreef Jackson bij een foto van waarop hij staart naar de horizon.

Viral
De tweet van de 89-jarige Joe ging direct viral en kreeg veel respons van fans. "Blijf sterk meneer Jackson, u heeft zoveel mooie muziek de wereld in gebracht met uw familie", schreef een volger.

Dochter Janet prees haar vader afgelopen vrijdag, toen ze de Radio Disney Music Awards' Impact trophy in ontvangst nam. "Het is geweldig om erkend te worden als iemand die een positieve invloed heeft gehad op het leven van anderen. Maar dat heb ik alleen kunnen bereiken omdat ik omringd ben geweest door goede mensen. Mijn moeder vertroetelde me met alle liefde die ze heeft en mijn vader haalde het allerbeste uit mij."

Kanker
De oude Jackson is al een poosje ziek en kampt met een ongeneeslijke vorm van kanker. Hij zou het ziekenhuispersoneel opdracht hebben gegeven zijn familie niet toe te laten tot zijn kamer, omdat hij niet wil dat zij hem in deze toestand zien.

Volgens Jermaine was dit vooral hartverscheurend voor zijn moeder Katherine, die uiteindelijk via hun advocaat bezoekrecht afdwong en naar haar man toe kon. Inmiddels hebben ook andere familieleden Joe in het ziekenhuis bezocht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen