Arcus Heerlen leidt tandartsassistenten op met 3D-techniek

Print
Arcus Heerlen leidt tandartsassistenten op met 3D-techniek

Een van de gebouwen van Arcus. Afbeelding: De Limburger

Als eerste in Nederland heeft Arcus College te Heerlen 3D-scanning en digitalisering integraal opgenomen in haar opleiding tot tandartsenassistenten.

Op 29 juni krijgt de eerste groep van twintig  derde jaars studenten van deze opleiding een introductie bij dentale labs van de tandtechniek Roghmans en de Wildt te Heerlen waar zij kennismaken met de mogelijkheden van 3D technologie in de tandheelkundige wereld.

Mondscanner
Het ‘happen’bij de tandarts om afdrukken te krijgen van tanden en kaak is nu al deels verleden tijd. Een veel betere en gebruikersvriendelijke methode met een digitale mondscanner is de vervanger.

Dit is de eerste keer dat de studenten ervaring opdoen in de praktijk met deze nieuwe scanner en de 3D technologie die erna komt, meer specifiek om de keten van scannen, modelvorming tot het concreet printen en afwerken van tand elementen in prototypes. Arcus loopt hiermee voor in Nederland. 

Het is de bedoeling van Arcus om per jaar honderd studenten her-, bij en nieuwe scholing te verzorgen (veertig nieuwe studenten en zestig voor de her en bijscholing).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →