Leerlingen VMBO Maastricht voeren actie

Print
Enkele tientallen boze leerlingen van VMBO Maastricht voeren maandagochtend actie voor het Porta Mosana college in Maastricht. Ze protesteren daarmee tegen de gang van zaken rond de eindexamens, die ongeldig zijn verklaard.

De leerlingen deden via Facebook een oproep om bij de school te komen demonstreren. Ze zijn kwaad omdat het eindexamen van 354 leerlingen ongeldig is verklaard. Ze voeren actie om te laten zien dat ze het er niet mee eens zijn.

Rustig
Ondanks dat er veel woede heerst bij de scholieren, verloopt het protest rustig. Beveiligers zorgen ervoor dat de leerlingen niet de school in kunnen.

Als gevolg van slordigheden in de administratie verklaarde minister Arie Slob van Onderwijs het examen van 354 leerlingen van VMBO Maastricht ongeldig.

Naar centrum
Een deel van de gedupeerde scholieren is na de demonstratie bij de school naar het centrum van Maastricht getrokken om handtekeningen in te zamelen tegen het besluit van Slob.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →