Baasjes en honden ergeren zich aan niet gemaaide uitlaatplekken

Print

Kayra met een kop vol grasaren. Afbeelding: facebook Cindy Caenen-Koch

Hondenbezitters in Heerlen beklagen zich over het hoge gras op hondenuitlaatplaatsen. Het hoge gras, dat vol met grasaren zit, zorgt ervoor dat honden zich kunnen verwonden, aldus de baasjes.

Cindy Caenen-Koch laat geregeld haar hond Kayra uit op de uitlaatplekken in Zeswegen en bij de Caumerbeek. “En daar staat het gras vaak tot mijn heupen. Het gaat vooral om de grote uitlaatvelden, de kleine veldjes worden nog wel gemaaid. Maar daardoor gaat iedereen naar de kleine veldjes waar het nu veel drukker is.”

Grasaren
Het hoge gras zit vol met grasaren, waar honden veel last van kunnen krijgen. “Veel mensen weten dat niet, maar hondenbezitters en dierenartsen weten hoe gevaarlijk die kunnen zijn”, vertelt Caenen. “Die aren gaan makkelijk door de vacht heen en kunnen in de huid prikken, waar ze met hun weerhaakjes blijven zitten. Ik heb er bij Kayra al veel kunnen verwijderen, maar ik heb kennissen die daardoor met hun hond naar de dierenarts konden gaan vanwege ontstekingen.”

Melding
Caenen heeft inmiddels melding bij de gemeente gemaakt van de situatie bij de uitlaatvelden. De gemeente heeft gereageerd en laat weten dat ‘het onkruid door het warme weer snel gegroeid is’. “De gemeente mag niet meer chemisch onkruid bestrijden. Alles moeten we handmatig en mechanisch verwijderen. Door bezuinigen kunnen we niet overal tegelijk aan het werk zijn. We doen ons uiterste best, maar enige overlast is niet te voorkomen. We geven de melding nog een keer door!”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen