Oud-directeur De Limburger Erik Goossens overleden

Print
Oud-directeur De Limburger Erik Goossens overleden

Afbeelding: De Limburger

In zijn woonplaats Bloemendaal is donderdag op 87-jarige leeftijd Erik Goossens overleden. Goossens was vanaf 1977 tot 1990 directeur van dagblad De Limburger.

Goossens werd in 1930 geboren in Sas van Gent. Hij werkte vanaf 1957 als jurist bij de Katholieke Land- en Tuinbouwbond in Haarlem. Vanaf 1961 tot 1970 werkte hij  in diverse functies bij Uitgeversbedrijf Spaarnestad in Haarlem. In 1970 werd hij directeur bij het toenmalige Dagblad voor Noord-Limburg om zeven jaar later over te stappen naar De Limburger.

Audet
Beide bedrijven waren destijds een onderdeel van het toenmalige uitgeversconcern Audet, dat in 1988 fuseerde met VNU tot de VNU Dagbladengroep. Inmiddels is De Limburger een onderdeel van Mediahuis Limburg.

Ridder
Bij zijn afscheid van de krant in 1990 werd Goossens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij werd bij die gelegenheid geroemd  om zijn warme persoonlijkheid". Hij stond bekend vanwege  zijn bourgondische levensstijl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →