Maastrichtse is favoriete bij obstacle run in eigen stad

Print
Maastrichtse is favoriete bij obstacle run in eigen stad

De Maastrichtse Gabrièl Bartels is één van de favorieten bij de Spartan Race in Maastricht Afbeelding: Sportograf

De Maastrichtse Gabrièl Bartels is zaterdag 30 juni één van de favorieten in de Spartan Race voor de titel bij de vrouwen elite. "Het is fantastisch om in je eigen stad te kunnen lopen."

De 34-jarige Bartels doet nu ruim vijf jaar mee aan obstacle runs, een wedren waarbij hardlopen gecombineerd wordt met obstakels om de deelnemers nog meer op de proef te stellen.

Afwisseling
"Wat het voor mij echt leuk maakt, zijn de hindernissen en krachtinspanningen tussendoor. Een marathon is alleen rennen, maar ik heb afwisseling nodig",  aldus de atlete die zes dagen per week traint om in de top mee te kunnen draaien.

Gabrièls doet in Maastricht behalve aan de elite loop ook mee aan de zogenaamde Hurricane Heat, een van de zwaarste onderdelen van de Spartan Race.

Het parcours is in Maastricht uitgezet tussen het Stadpark en de Sint-Pietersberg. Start en finish zijn in het Stadpark, waar ook het festivalterrein ligt. Er hebben zich ruim 2000 deelnemers ingeschreven voor de Spartan Race in Maastricht.

Meer informatie: www.spartanrace.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →