Leerlingen VMBO weten woensdag meer

Print
Leerlingen VMBO weten woensdag meer

De informatie-avond vrijdag in het MECC. Afbeelding: Annemiek Mommers

De 354 leerlingen van VMBO Maastricht van wie de eindexamens ongeldig zijn verklaard, horen woensdag wat ze moeten doen om alsnog voor een diploma in aanmerking te komen.

Volgens een woordvoerder van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs, waaronder VMBO Maastricht valt, heeft de school tot woensdag nodig om zicht te krijgen op het dossier van elke afzonderlijke leerling.

Individueel plan
Docenten hebben het hele weekend doorgewerkt om daar zicht op te krijgen, onder toeziend oog van de Inspectie. "Er komt per leerling een plan van aanpak", zei de woordvoerder.

"Woensdag weten we wat er per leerling nog gedaan moet worden. De leerlingen krijgen dat woensdag ook te horen. We hopen dat de minister het landelijk examen alsnog geldig verklaard. In dat geval moeten ze alleen voor het schoolexamen inhalen wat ze gemist hebben."

Een eindexamen bestaat uit twee onderdelen: een schoolexamen en een centraal schriftelijk eindexamen.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →