Vettel over knipoog Verstappen: ‘Ik ben te oud voor deze onzin’

Print
Vettel over knipoog Verstappen: ‘Ik ben te oud voor deze onzin’

Afbeelding: ANP

Max Verstappen was sarcastisch, of cynisch, of allebei een beetje. Moet Sebastian Vettel nu ook zijn rijstijl aanpassen, zei hij zondag in de persconferentie na de Grote Prijs van Frankrijk. De Duitser liet zich niet verleiden tot een reactie.

Want zo werkt het soms in de Formule 1. Zegt de één wat over de ander, gaat de pers met die uitspraken in het kladblok naar de ander. Voor je het weet zegt die weer wat over de één en zo kom je de dag wel door.

Roekeloos
Alleen: het is niet helemaal fair om met de uitspraken van Verstappen naar Vettel te stappen, zonder daarbij te vertellen op welke manier de Nederlander het zei en vooral bedoelde. Verstappen kreeg afgelopen maanden kritiek op zijn rijstijl, na een reeks incidenten. Te roekeloos, geen gevoel voor het juiste moment kiezen, toch nog niet helemaal volwassen.

Onacceptabel
Hoewel Verstappen zei dat die meningen hem niet raakten, bleek uit de sneer zondag na zijn tweede plek op Circuit Paul Ricard dat het hem misschien toch iets had gedaan. "Zeggen jullie de volgende keer wel even tegen Seb dat het absoluut onacceptabel was wat hij daar deed? Dat hij zijn rijstijl maar eens moet aanpassen. Dat is immers ook wat mij steeds werd verteld."

Flauw
De goede verstaander hoort de ondertoon bij Verstappen direct. Hij vindt niet dat Vettel wat moet veranderen of kritiek moet krijgen, na de aanrijding met Valtteri Bottas in de openingsronde van de Franse GP, maar dus ook niet dat die commentaren aan zijn adres eerder dit seizoen terecht waren.

Vettel hoorde die context niet toen hem in zijn eigen perspraatje even later gevraagd werd wat hij van de opmerking van Verstappen vond. "Wat flauw, daar ga ik niet op reageren, ik ben te oud voor deze onzin."