Ruim twintig leerlingen beginnen aan tienercollege Horst

Print
Ruim twintig leerlingen beginnen aan tienercollege Horst

Afbeelding: De Limburger

Horst - 21 Kinderen tussen de 10 en 14 jaar, van tien basisscholen uit de regio Horst aan de Maas, beginnen eind augustus aan een nieuwe onderwijsvorm: het tienercollege. Ze krijgen dan les op het Dendron College.

De ‘school’ heet SOOOOL 10-14, dat staat voor samen ontdekkend, onderzoekend, ontwerpend en ondernemend leren. Het is een samenwerking tussen het Dendron College, Dynamiek Scholengroep en het Citaverde College.

Vervolg
Het lesprogramma biedt een grote variëteit, die te vinden is op alle drie de scholen. Op verschillende locaties, met veel praktijkvoorzieningen, leren leerlingen bij SOOOOL 10-14 vooral door te doen.

Samen met de kinderen en hun ouders gaan de leerkrachten op zoek naar welk vervolg in het voortgezet onderwijs straks het beste bij elke individuele leerling past.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →