De een zijn dood, de ander zijn Louboutins

Print
De een zijn dood, de ander zijn Louboutins

Aafke Meelen Afbeelding: De Limburger

COLUMN - Aafke krijgt diverse paren designer schoenen van een vriendin die ze niet meer kan dragen. Daar blijken meer mensen in geïnteresseerd te zijn.

Nu steeds meer vriendinnen zwanger worden en kinderen krijgen, begin ik flink wat kennis te vergaren over wat er zoal bij komt kijken. Toch kwam vriendin L. van de week met een voor mij nieuw kwaaltje. 

Haar voeten groeiden tijdens de zwangerschap met twee schoenmaten. En ook al is haar zoon nu 2,5 jaar oud, ze is nooit meer naar haar oude formaat voeten teruggekeerd. 

Rot voor haar, top voor mij. Want het toeval wil dat ik precies haar voormalige schoenmaat heb. En, klein detail, laat het ook zo zijn dat L. een speciale kast voor designer hakken heeft. L. was vroeger namelijk model. Dat was in de tijd dat haar schoenen nog pasten en haar screensaver haar halfnaakte vriend, in plaats van haar helemaal naakte baby was.

Ze deed ook aan kickboksen en dat soort zaken, dus ze werd nog wel eens als ‘stunt double’ gevraagd voor verschillende reclames en films. Zo kreeg ze de zwart suède Prada’s omdat ze voor de camera’s op een motor van een berg af croste. Dit omdat Nigella Lawson, de daadwerkelijke ster van de reclame die gefilmd werd, het zelf niet op de hoge pumps aandurfde, maar wel het sexy shot voor de camera wilde hebben.

Er waren ook een paar perfecte Manolo’s, haar trouwschoenen van Louboutin en torenhoge Jimmy Choo’s die een perfecte match waren voor mijn bruidsmeisjesoutfit voor een aankomende bruiloft. Uit enthousiasme plaats ik wat foto’s op Instagram en binnen een paar uur zit mijn inbox vol met berichten van mensen die de schoenen willen kopen. Er is ook een bericht van ene Julio G., die vraagt of ik de schoenen extra bezweet en modderig kan maken, dan betaalt hij graag een paar honderd pond meer dan de hoogste bieder. Mocht mijn schoenmaat inderdaad ooit veranderen, is het goed te weten dat ik door een stukje rennen in een modderig veld op een paar hoge hakken, een hele nieuwe garderobe kan bekostigen. 

» Aafke Meelen (29) uit Maastricht woont samen met haar Ierse vriend in Eton. Ze werkt er als pilates-instructrice en runt een butlerbedrijf.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →