Man die dode moeder verborg in hoger beroep

Print
Man die dode moeder verborg in hoger beroep

Afbeelding: Ermindo Armino

Oirsbeek - Piet van der Molen, de man die zijn dode moeder ruim twee jaar in een zelfgemaakte kist in huis in Oirsbeek verborgen hield en daarvoor van de rechtbank in Maastricht een half jaar gevangenisstraf kreeg, gaat in hoger beroep.

Dat heeft zijn advocaat Erik Maessen maandag laten weten.

Maessen en zijn cliënt zijn het niet eens met de strafmaat van de rechtbank. Maessen pleit voor een maximumstraf van 240 uur werkstraf. Het Openbaar Ministerie (OM) had ook 240 uur taakstraf geëist, plus een half jaar voorwaardelijke celstraf.

Terugbetalen
De 65-jarige Piet van der Molen had zijn overleden moeder tweeëneenhalf jaar verborgen gehouden in hun gezamenlijke woning. Volgens de rechtbank gaven financiële overwegingen de doorslag. Hij streek AOW-, pensioen- en bijstandsgelden op. Van dat geld moet hij zo'n 40.000 euro terugbetalen.

Lees ook: Piet van der Molen: 'Ik ben geen mens voor in de gevangenis'

Gerda van der Molen (91) overleed op 26 juli 2013. Haar zoon bewaarde het lichaam in een zelfgemaakte kist. Op 16 december 2015 ontdekte de politie na een melding van een buurtbewoonster het lijk.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →