Ouders stellen scholenkoepel aansprakelijk voor vmbo-debacle

Print
Ouders stellen scholenkoepel aansprakelijk voor vmbo-debacle

Een gebouw van VMBO Maastricht. Afbeelding: ANP/Piroschka van de Wouw

Ouders van leerlingen van de eindexamenklassen van het VMBO Maastricht stellen de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) aansprakelijk voor het debacle rond het ongeldig verklaren van 354 eindexamens.

Advocatenkantoor Van Dijk cs uit Maastricht vertegenwoordigt 130 ouders, aldus advocaat Wouter Geertsen.

Brief
Maandag is een brief de deur uit gegaan aan LVO en VMBO Maastricht, waarin zij worden gesommeerd te zorgen voor een deugdelijke oplossing voor het eind van de zomervakantie. Ook worden LVO en VMBO Maastricht aansprakelijk gesteld voor de gemaakte kosten van vakanties die moeten worden geannuleerd, bijbaantjes die moeten worden afgezegd, vertragingsschade en de kosten voor de aanschaf van spullen voor een vervolgstudie.

De school krijgt zeven dagen de tijd om te reageren, aldus Geertsen. Als dat niet gebeurt, overweegt het kantoor LVO en VMBO Maastricht via een kort geding voor de rechter te slepen.

Mogelijkheden
De ouders die zich bij Van Dijk cs gemeld hebben krijgen maandag een brief waarin de juridische mogelijkheden worden uitgelegd. Geertsen zei dat hij zondag nog contact heeft gehad met het ministerie van Onderwijs. Dit nadat hij gevraagd had om een onderhoud met de minister. Geertsen noemde het gesprek met de directeur wetgeving en juridische zaken van het ministerie 'vruchtbaar'.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →