Heerlense genomineerd voor Gouden Venus van Milo

Print
Heerlense genomineerd voor Gouden Venus van Milo

Suzanne Stevens met haar blindengeleidehond Jelte. Afbeelding: www.goudenvenusvanmilo.nl

De Heerlense Suzanne Stevens (35) is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo. Dit is de onderscheiding voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking.

Ondanks haar visuele beperking is Stevens als Back Office Manager bij GIPS S&L de spin in het web van haar organisatie. Zij coördineert alle administratieve en secretariële werkzaamheden. Stichting GIPS S&L (Gehandicapten Informatie Project Scholen Spelen & Leren) werkt aan een juiste beeldvorming over gehandicapten bij kinderen.

"Ik inspireer anderen door mijn positieve instelling", vertelt Stevens. "Ondanks mijn beperking leid ik een zo normaal mogelijk leven en ben ik bijna altijd vrolijk. Ik richt mij op de zaken die ik ondanks mijn beperking wel kan."

Prijzengeld

Het mogelijke prijzengeld (10.000 euro) zal Stevens dan ook ten goede laten komen aan de stichting waarvoor zij werkt. "Het geldbedrag wil ik graag besteden aan een nieuwe bus voor GIPS S&L, zodat onze vrijwilligers comfortabeler en veiliger naar de scholen vervoerd kunnen worden. Mijn droom is integratie en gelijkwaardigheid van mensen met een beperking in de samenleving."

Er zijn 100 mensen voor de prijs genomineerd. Deze lijst is tot stand gekomen door een oproep om hiervoor kandidaten aan te melden. Naast bekende Nederlanders als paralympisch kampioen Bibian Mentel (vanwege haar inspirerende sportprestaties) en radiopresentator Matijn Nijhuis (vanwege zijn inzet om meer mensen met een handicap in de media te laten verschijnen), staan minder bekende mensen op de lijst die ook bezig zijn om de samenleving mooier te maken, onder wie Suzanne Stevens.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →