VO-raad doet onderzoek naar schoolexamens

Print
VO-raad doet onderzoek naar schoolexamens

Het VMBO Maastricht scoort zoals verwacht slecht en krijgt het zware oordeel ‘zeer zwak’. Afbeelding: ANP/Piroschka van de Wouw

De vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs, de VO-raad, gaat een onafhankelijk onderzoek doen naar de kwaliteit van schoolexamens. Daarnaast roept de raad scholen op om "kritisch te kijken'' naar hoe de schoolexamens in de eigen school zijn georganiseerd.

Aanleiding voor het onderzoek is het debacle bij VMBO Maastricht, waar honderden eindexamens ongeldig zijn verklaard.

"De situatie in Maastricht is vooral voor de leerlingen en ouders, maar ook voor de betrokken scholen een afschuwelijke situatie'', aldus de VO-raad.

Vragen
De vereniging zegt nog geen gedetailleerde informatie te hebben over wat er precies is fout gegaan op beide scholen. "De ernst van de situatie roept vragen op die verder reiken dan de twee scholen in Maastricht.''

Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) wil nog niet vooruitlopen op het onderzoek. Hij wil eerst kijken wat er gedaan kan worden voor de getroffen leerlingen in Maastricht.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →